//
esteu llegint
Collserola

¡¡RAONS PUBLIQUES ES UN DELS GUANYADORS DEL CONCURS DE COLLSEROLA !!

Ens alegrem molt d’anunciar que la proposta que varem presentar per a la porta de Canyelles, junt amb el col·lectiu La Col, tècnics independents i el suport i aportacions de veïns i entitats implicades en el procés, ha sortit guanyadora.

Per consultar els projectes guanyadors, així com el resultat de l’anomenat «procés de implicació ciutadana», anar al següent enllaç:

http://w1.bcn.cat/portesdecollserola/resultat-del-concurs/

Recordem aquí els fets: 

Al novembre del 2011, quan es van conèixer les bases del concurs, com a Raons Públiques varem adoptar una actitut crítica sobre com l’ajuntament havia plantejat la reflexió entorn la “vessant barcelonina de la serra de Collserola”, i la seva relació amb la ciutat.

En un primer moment, publicàrem un article valorant i criticant la metodologia “participativa” adoptada en aquest concurs. Per consultar l’arxiu, veure el següent enllaç: http://portescollserola.org/2012/01/23/valoracion-del-proceso-participativo-propuesto-por-el-ayuntamiento-por-raons-publiques/.

En un segon moment, decidírem, juntament amb les entitats implicades i altres col·lectius professionals, presentar una proposta en el marc d’aquest concurs, amb la finalitat de demostrar que la ciutat es pot construir des de la col·lecgivitat, des d’altre valors i mètodes de treball que deriven en propostes y solucions tècniques viables i sostenibles.

Començàrem llavors a treball durant 3 mesos a peu de carrer apropant-nos a la realitat dels barris afectats pel projecte en la porta 11. Podeu consultar-ne les diverses activitats realitzades al llarg dels 3 mesos (entrevistes, recorreguts, sortides al carrer amb el «carrito», mapeig col·lectiu…) en el següent enllaç:  https://raonspubliques.wordpress.com/tag/16-portes/

Agraïm a totes les persones implicades en aquest procés: als membres de La Col, a Margherita Galante, a Pablo, a Ariadna i Joel de la Societat Catalana de Educació Ambiental, a Arnau, Guillem, Javier, Alfred i tota la gent de Can Masdeu, a l’AAVV de Canyelles, a Jesus y Arni de l’arxiu de Nou Barris, a Miquel Tormos, a Carme Fiol, al Francesc Llimona, a Gabri, i tots els veïns que han participat en aquest projecte!!!

Aqui les làmines

—————————————————————————————————————

¡¡RAONS PUBLIQUES ES UNO DE LOS GANADORES DEL CONCURSO DE COLLSEROLA !!

Nos alegramos de anunciar que la propuesta que presentamos para la puerta de Canyelles , junto al colectivo La Col, técnicos independientes, y los aportes de algunos vecinos y entidades interesadas en el proceso, ha sido ganadora.

Para consultar los proyectos ganadores, así como el resultado del llamado “proceso de implicación ciudadana”, ir al enlace siguiente :

http://w1.bcn.cat/portesdecollserola/resultat-del-concurs/

Os recordamos los hechos:

En noviembre del 2011, cuando salieron las bases del concurso, como Raons Públiques adoptamos en su momento una actitud crítica sobre como el ayuntamiento había planteado la reflexión sobre la “vessant barcelonina de la serra de Collserola”, y su relación con la ciudad.

En un primer paso, publicamos un artículo valorando y criticando la metodología “participativa” adoptada en este concurso. Para consultar el archivo ver el enlace: http://portescollserola.org/2012/01/23/valoracion-del-proceso-participativo-propuesto-por-el-ayuntamiento-por-raons-publiques/.

En un segundo lugar, decidimos, junto con las entidades implicadas y otros colectivos profesionales, presentar una propuesta en el marco de este concurso, con el fin de demostrar que la ciudad se puede construir de otra manera, desde otros valores y métodos de trabajo que deriven en propuestas y soluciones técnicas viables y sostenibles.

Empezamos pues a trabajar durante 3 meses a pie de calle para acercarnos a la realidad de los barrios afectados por el proyecto en la puerta 11. Podéis consultar las varias actividades realizadas a lo largo de los 3 meses (entrevistas, recorridos, salidas a la calle con el carrito, mapeo colectivo…) en este enlace:  https://raonspubliques.wordpress.com/tag/16-portes/

Agradecemos a todas la personas implicadas en este proceso: a los miembros de La Col, a Margherita Galante, a Pablo, a Ariadna y Joel de la Sociedad Catalana de Educación Ambiental, a Arnau, Guillem, Javier, Alfred y toda la gente de Can Masdeu, a la AAVV de Canyelles, a Jesus y Arni del archivo de Nou Barris, a Miquel Tormos, a Carme Fiol, al Francesc Llimona, a Gabri, y todos los vecinos que han participado en este proyecto!!!

Nos vemos pronto para seguir construyendo la ciudad en la que creemos !

Aquí las láminas

Comentarios

Aún no hay comentarios.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Únete a otros 45 suscriptores

visitas

  • 26.115 hits
A %d blogueros les gusta esto: